【公共英语|PETS二级】2021年二级阅读练习题:科技类一

更新时间:2021-04-08 11:53:38作者:进步多学习网

  Would you carry around an electronic ID, not in your pocket, but in your body? Does this idea scare you or make you feel safe?

  The first computer ID chip(芯片) that could be planted under a person’s skin might be marketed very soon.

  Developed by Applied Digital, an American technology company based in Florida, the device(发明物) could meet the need for public security(安全) after the September 11 attacks.

  For airports, nuclear power plants(核电站) and other high security facilities(设备), the immediate effects are obvious.

  The technology could help put an end to false ID cards, because it would be difficult to remove and copy a tiny computer chip. The chip is as small as a grain of rice.

  The technology would also allow satellites to track(追踪) a person’s every movement and store medical records.

  These uses are already attracting interest for tasks like fighting against kidnappings(绑架), or helping with medical operations.

  But some people are afraid of the loss of privacy(隐私).

  “You always have to think about what the device could be used for tomorrow,” said Lee Tien, a senior privacy lawyer in the United States.

  “At first a device is used for applications we all agree are good, but then it slowly starts being used for more than it was intended,” he said.

  However, Applied Digital says it will soon apply for(申请) government permission for the device. It says that the first people to use the chip will be volunteers.

  Getting the implant(需移植的芯片) would go something like this:

  A person or company buys the chip from Applied Digital for about US $ 200. And the company encodes(编码) it with the desired information.

  The customer then takes the chip to their doctor, who can plant it with a large needle.

  The device has no power supply, rather it is activated(使活动, 使运行) by a scanner(扫描仪) running across the skin above it. Without a scanner, the chip cannot be read.

  Even with the privacy concern, some are already eager to use the product.

  Jell Jacobs from Florida hopes to become the first buyer of the chip to store his medical records. Suffering from a serious illness, he wants to make sure doctors can help him quickly.

  Eight Latin American companies have also shown interests in the device. It could help to find any tourists who are kidnapped.

  1. The best title for the passage is _______.

  A. Why Is the New ID Necessary B. Getting a New Kind of ID Under Your Skin

  C. An Advertisement for Chips D. Where to Buy the Chip

  2. Which of the following is true according to the text?

  A. In some airports and factories such device is already being used.

  B. The information on the chip can be read when it has its power supply.

  C. The technology could help put an end to false ID cards.

  D. The first computer ID chip has already come into the market.

  3. What is the advantage with the electronic ID according to the passage?

  A. It can store people’s medical records and help with medical operations.

  B. With this people will have no fear of losing privacy.

  C. It’s cheap to buy and easy to get. D. It is developed by Applied Digital in Florida.

  4. What can we learn about Jeff Jacobs?

  A. He’s a worker in Applied Digital, a company in Florida.  B. He’s a doctor who helps plant tile chips on people.

  C. He fears if he uses the chip he will lose privacy.  D. He’s suffering from a serious illness and wants to buy the chip.

  【答案解析】本文介绍了新的个人身份证—电子身份证的特点、功能及人们对此的态度。

  1. B。主旨题。 根据 Would you carry around an electronic ID, not in your pocket, but in your body?…The first computer ID chip that could be planted under a person’s skin might be marketed very soon 及以后的内容可知本文讲述的是安装在皮肤上的电子身份证与传统身份证比较所显示出来的新特点,故选 B。

  2. C。细节题。 阅读全文可知 A、B、D 与原文不相符,再根据 The technology could help put an end to false ID cards 可知 C 为正确答案。

  3. A。细节题。根据第 7 段 These uses are already attracting interest for tasks like fighting against kidnappings, or helping with medical operations 及倒数第2段 …hopes to become the first buyer of the chip to store his medical records 可知这种电子身份证有助于医学手术及储存医学纪录的作用,故选 A。

  4. D。推断题。根据 Suffering from a serious illness, he wants to make sure doctors can help him quickly 及 Jell Jacobs from Florida hopes to becomes the first buyer of the chip… 可知答案 D 说是这两句话的总结。